ŠVESTKOVÝ KOLÁČ

23. září 2009 v 17:38 |  Vaření, pečení
Máme podzim a s ním spousty dobrého, Českého ovoce.
Přináším dobrý, vyzkoušený recept na švestkový koláč.
Na kynuté těsto:

3 hrnky polohrubé mouky, 6 lžic cukru, 2 žloutky, 6 lžic tuku (dávám olej - babička sádlo, které dodá i hezčí barvu těstu), špetka soli, asi hnek mléka, citonová kůra, vanilkový cukr a 1 a 1/2 lžíce droždí (dávám kostku).

Z droždí, trochy mouky, cukru a mléka udělám kvásek
a po vykynutí všechny suroviny uhnětu v těsto.
Vymažu a vysypu plech, na něj rozválím vykynuté těsto. Na těsto dám dva měkké tvarohy (zředim je mlékem, přidám cukr a jedno vejce).
Na tvaroh nasypu mletý mák smíchaný s moučkovým cukrem.
Na mák rozložím půlky švestek.

Nakonec celý koláč posypu drobenkou:
1 hrnek pol. nebo hr. mouky, 1/2 hrnku cukru, asi 4 lžíce másla

....a můžeme péct:
Přeji Vám, aby se koláč povedl a dobrou chuť.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Idunka Idunka | Web | 23. září 2009 v 17:50 | Reagovat

Vypadá úžasně, jen se zakousnout. Sladké, tak to já můžu.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama