Roláda trochu jinak

1. června 2009 v 15:02 |  Vaření, pečení

Abych se přiznala, viděla jsem tento recept s podobným obrázkem v jednom časopise.
Těsto je stejné jako na roládu, jen jsem si upekla své vyzkoušené.
Výhoda je v tom, že některé hospodyňky byť by rády upekly roládu,
nedaří se jim ji správně svinout, aniž by nepopraskala.

ROLÁDA TROCHU JINAK

Na těsto potřebujeme:
75g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 2 žloutky, 125g polohrubé mouky a sníh ze dvou bílků (aby nám při šlehání správně ztuhl, stačí před šleháním přidat méně, než špetku soli).

Na krém:
Můžeme si udělat jakýkoliv krém dle chuti, anebo můžete improvizovat. Já dělám z 1 uvařeného, vychladlého pudinku vyšlehaného s máslem a moučkovým cukrem. Hustotu krému poznáte - musí být tuhý jako v kupovaných dortech, takže máslo a cukr přidáte dle potřeby a potom necháte zatuhnout v lednici.

Na polevu:
Sníh z bílku a moučkový cukr, nebo můžete koupit čokoládovou polevu.

Postup:
Ušleháme 2 žloutky s trochou cukru a postupně vmícháváme mouku, cukry a sníh. Těsto opatrně rozetřeme na plech, vyložený pečícím papírem či alobalem. Pečeme pomalinku asi 10 min. Pozor - lépe hlídat, protože každá trouba peče jinak. Nechte vychladnout na plechu.
Takto upečte dva plechy o stejném množství surovin.
Teď už jeden plech potřete marmeládou a oba plechy vykrájejte dle sezóních motivů (Velikonoce - vajíčka, Vánoce např. hvězdičky).
Na vajíčka (hvězdičky) s marmeládou natřete krém a spojte druhými vajíčky (hvězdičkami).
Nakonec zdobte polevou dle obrázku, nebo dle své fantazie.

PŘEJI DOBROU CHUŤ.



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama